Huonekasvien hoito kuun mukaan

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
25€
Aloita

Toivekurssi, jonka avulla opit hoitamaan huonekasvejasi kuun mukaan. Siitä on paljon hyviä kokemuksia ja palautteita, miten viherkasvit ovat alkaneet voida huomattavasti paremmin ja kukkimaan vuosien kukkimattomuuden jälkeen. Ei siis ihme, että kuun mukaan hoitaminen on yhä suositumpaa.

Näet kurssialustalta myös Huonekasvien viikon hoitotoimet kuun mukaan -listauksen. Eli mitä kunakin päivänä on hyvä tehdä sisäkasveille.

Voit ostaa kurssin myös lahjaksi. Ota silloin yhteyttä Sariin tästä.

Mullanvaihto ja istuttaminen

Kurssilla opit valitsemaan parhaat päivät huonekasvien mullanvaihtoon ja istuttamiseen. Osaat myös välttää niitä huonoimpia päiviä, joina istutetut kasvit eivät lähde kasvuun tai herkimmät jopa kuolevat lopulta. Eli pelkästään jo oikean päivän valitseminen auttaa vaateliaitakin kasveja lähtemään hyvään kasvuun.

Huonekasvien leikkaaminen ja pistokaslisäys

Huonekasvien leikkaaminen sekä talvetettavien ruukkukukkien leikkaaminen keväällä ja syksyllä tehdään tarkasti kuun mukaan hyvänä päivänä. Siihen on useita vaihtoehtoja, riippuen minkä takia haluat leikata niitä. Tässäkin huonoon aikaan leikkaaminen voi aiheuttaa sen, että kasvi ei lähdekään enää hyvään kasvuun.

Pistokaslisäyksestä löydät ohjeet eli milloin pistokkaat on hyvä leikata ja laittaa juurtumaan. Opit myös miten käytännössä pistokaslisäys tehdään. Jos haluat lisätä huonekasveja siemenistä, sekin tehdään kuun mukaan.

Kastelut, lannoittaminen ja tuhohyönteisten torjunta kuun mukaan

Kurssilla opit myös miten toimitaan, jos kerran viikossa kastelu ei riitä kasville ja pikkutaimille. Tai miten kastellaan kaktuksia ja mehikasveja kuun mukaan. Samoin siellä on ohjeet, miten valita hyvät päivät kasvien lannoittamiseen kuun mukaan.

Tuhohyönteiset on monella riesana huonekasveissa, joten voit ehkäistä niitä kuun mukaan kastelulla. Kurssilta löydät myös ohjeet, miten yleisimpiä tuholaisia kannattaa torjua kotona turvallisesti. Materiaaleista löytyy joulun ja kevään 2024 hyvät päivät tuhohyönteisten torjuntaan.

Bonus-materiaalia

Bonus-materiaalina on amaryllisten hoidon ja uudelleen kukittamisen ohjeet kuun mukaan. Pelargonin hoidosta ja talvisäilytyksestä löydät myös ohjeet ja ne on ajoitettu kuun mukaan. Eli näissä videoissa on tarkemmat hoito-ohjeet. Bonus-materiaalia on vielä tulossa lisää.

Voit edetä kurssia omaan tahtiin ja palata siihen uudelleen

Kaikki kurssin materiaalit on katsottavissasi heti ja voit edetä kurssia omaan tahtiin ja itsellesi sopivimpana aikana. Voit aloittaa esimerkiksi nyt ajankohtaisesta aiheesta tai erityisen kiinnostavasta. Suosittelen kuitenkin, että katsot aluksi ensimmäisen oppitunnin videon, jotta termit tulevat sinulle tutuksi.

Kurssi on käytössäsi toistaiseksi eli pitkään. Voit rauhassa omaan tahtiisi käydä videoita läpi ja palata niihin myöhemmin uudelleen, vaikka kuinka monta kertaa.

Voit katsoa kurssin videot älypuhelimilla, tabletilla ja tietokoneella. Tai voit kuunnella ne podcastin tapaan, sillä niissä on myös ääni.

Kouluttajana hortonomi

Kurssin kouluttaja olen minä, Sari Weckström. Olen hortonomi ja kouluttanut puutarhaharrastelijoita jo yli 20 vuotta. Tätä kuun mukaan ajoittamista olen testaillut ja kokeillut jo yli 10 vuotta. Näillä kuu-kursseilla onkin etupäässä vain niitä kuun mukaan ajoittamisen ohjeita, jotka olen todennut toimiviksi.

Erilaisia huonekasveja kodistani löytyy kymmenittäin. Olen kokeillut niiden kastelussa, leikkaamisissa, mullanvaihdoissa ja lisäämisessä kuun mukaan ajoittamista. Todennäköisesti se on yksi syy siihen, että olen saanut hyvin vaateliaita kasveja kukkimaan ja talvehtimaan hyvin.

Maksat turvallisesti verkkopankissa

Maksun suoritat turvallisesti verkkopankkimaksuna, osamaksulla tai laskulla. Kurssin hinta sisältää 24%alv. Kurssilla ei ole peruutusoikeutta, koska kaikki materiaali on heti käytössäsi.

Voit ostaa kurssin myös lahjaksi. Ota silloin yhteyttä Sariin tästä.

Puutarhaterveisin Sari

Sari Weckström /Puutarha Studio
suunnitteluhortonomi, kouluttaja