Kuun vaiheet ja puutarhanhoito

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
45€
Aloita

Oikea kylvö- ja istutusaika varmistaa hyvän sadon

Perunan kasvattajana olet ehkä huomannut, että jonain vuonna tulee muhkea perunasato ja toisena vuotena tulee vähän perunaa, tosin lehdistö on iso ja komea. Syy sadon vaihteluun on istutusajan kuun vaihe.

Kun haluat varmistaa, että saat perunasta ja muista hyötykasveista hyvän sadon, valitse oikea istutus- ja kylvöpäivä. Helpottamaan päivien valintaa kurssialustalla on valmis listaus vuoden parhaista päivistä kasvilajeittain.

Kuun mukaan istutetaan myös puutarhan koristekasvit sekä huonekasvit

Silloin saat kasvit lähtemään hyvän kasvuun, kun istutuspäivä on kuun mukaan suotuisa. Kurssin materiaaleissa on myös ne päivät, jolloin ei kannata istuttaa sekä mitä tehdä, jos tulikin istutettua aivan väärään aikaan.

Omenapuut eivät kasva vesiversoja

Kun leikkaat omenapuut kuun mukaan hyvänä päivänä, ne eivät kasvata vesiversoja edes kevätleikkauksissa. Eli omenapuiden leikkaamistarve vähenee huomattavasti. Hyvät päivät löydät kurssialustalta.

Kuun mukaan voit ajoittaa myös muut puiden, pensaiden ja köynnösten leikkaamiset. Siten saat kasvit kasvamaan joko hillitysti tai runsaasti, mikä sinulla onkaan tavoitteena.

Saat rytmin puutarhanhoitoon ja säästät aikaasi muuhun

Kuun mukaan ajoittaminen luo puutarhanhoitoon selkeän rytmin. Sen ansiosta on helppo suunnitella tärkeimmät puutarhatyöt muiden kotitöiden lomaan. Moni kokee selkeän rytmityksen antavan myös enemmän aikaa muuhun.

Säästät aikaasi myös sen takia, että kitkeminen vähenee, vesiversojen leikkausta ei enää tarvita jne.. Eli kuun mukaan ajoittamisesta on monta hyötyä ja etua.

Vanhaa perinnetietoa ympäri maailmaa

Kuun mukaan ajoittaminen on vanhaa perinnetietoa, jota käytettiin yleisesti myös Suomessa ennen teollistumista ja tehomaataloutta. Joillakin saksankielisillä alueilla se on ollut katkeamatta käytössä.

Meillä se on nyt uudelleen noussut suureen suosioon, koska yhä useampi on huomannut kuun mukaan ajoittamisesta olevan iso apua puutarhanhoidossa ja hyötytarhassa. Sen kyllä huomaa, kun lähtee kokeilemaan.

Kurssin tieto on suurimmalta osin puutarha-ammattilaisen testaamaa ja toimivaksi todettua. Kuun mukaan ajoittamisen -tieto on muotoiltu kurssille käytännönläheiseksi ja nykyihmisille ymmärrettäväksi.

Etenet kurssia omaan tahtiin ja omassa järjestyksessä

Voit aloittaa esimerkiksi nyt ajankohtaisesta aiheesta tai erityisen kiinnostavasta. Suosittelen, että katsot kaksi ensimmäistä kurssin osiota ennen muita. Niistä termit tulevat tutuksi.

Pääset kurssin omaan Facebook ryhmään

Pääset mukaan kurssin omaan Kuun vaiheet puutarhanhoidossa -facebook ryhmään. Siellä on viikon ajankohtaiset puutarhatyöt listattuna, kuten eri kasvien kylvöpäivät, Kastelupäivät, Kitkemispäivät, omenapuiden leikkauspäivät jne. Se varmistaa vielä, että muistat lähestyvät hyvät ajat eri puutarhatöille. Toki siellä voi myös keskustella.

Listaus löytyy myös kurssialustalta, jos et ole liittynyt facebookiin.

Materiaalit käytössäsi pitkään

Kaikki kurssin materiaalit on katsottavissa heti. Kurssi on käytössäsi toistaiseksi eli voit rauhassa omaan tahtiin käydä osioita läpi ja palata niihin myöhemmin uudelleen, vaikka kuinka monta kertaa. Videot on lyhyitä ja selkeitä. Joten jos palaat etsimään jotain tietoa myöhemmin, se on helppo löytää oppituntien aiheista.

Materiaaleissa vuoden 2024 hyvät kitkemispäivät, vesakon leikkauspäivät, eri kasvien kylvöpäivät ja hedelmäpuiden leikkauspäivät.

Voit katsoa kurssin materiaaleja älypuhelimilla, tabletilla ja tietokoneella. Tai voit kuunnella ne podcastin tapaan, sillä niissä on myös ääni.

Palautteita tästä kurssista

“Kurssimateriaali on laaja ja monipuolinen, siististi laadittu. Pikkuhiljaa, jotain on jo jäänyt mieleen. Kuitenkin lähes päivittäin joudun tarkistamaan jotain ja olen löytänyt vastauksen. Taimien kylvöajankohtia minun pitää ensi vuonna miettiä tarkemmin, jottei koulinta ei mene liian myöhäiseksi. Paljon on siis vielä opittavaa.
Valitettavasti en keksi mitään, mitä voisit lisätä kurssiin tai miten muokata sitä. On niin mahtava tietopaketti. KIITOS!” – Auli B.

Kouluttajana hortonomi

Kurssin kouluttaja olen minä, Sari Weckström. Olen hortonomi ja kouluttanut puutarhaharrastelijoita jo yli 20 vuotta. Pihoja olen hoitanut työkseni sekä tietysti omia pihoja. Tätä kuun mukaan ajoittamista olen testaillut ja kokeillut jo yli 10 vuotta. Kuu-kursseilla onkin etupäässä vain niitä kuun mukaan ajoittamisen ohjeita, jotka olen todennut toimiviksi.

Itse ajoitan puutarhan hoitotyöt ja huonekasvien hoidon kuun mukaan, koska olen huomannut sen toimivan ja kasvien kasvavan paremmin. Sen huomaa etenkin pitkällä aikavälillä.

Maksat turvallisesti verkkopankissa

Voit ostaa kurssin myös lahjaksi. Ota silloin yhteyttä Sariin tästä.

Maksun suoritat turvallisesti verkkopankkimaksuna, osamaksulla tai laskulla. Kurssin hinta sisältää 24%alv. Kurssilla ei ole peruutusoikeutta, koska kaikki materiaali on heti käytössäsi.

Voit laittaa viestiä kurssin aikana opettajalle eli minulle. Kurssialustalla on siihen oma sivu.

Puutarhaterveisin Sari

Sari Weckström /Puutarha Studio
suunnitteluhortonomi, kouluttaja