Kaunis satumainen kukkanurmikko

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
35€
Aloita

Oletko aina ihaillut vanhojen pihojen ihanasti kukkivia nurmikoita. Keväällä ne aloittavat sinisenä kukkamerenä ja läpi kesän nämä upeat kukkanurmikot vaihtavat väriä valkoisen, lilan ja keltaisen sävyissä. Samalla auttaen pölyttäjiä ja lisäten pihan monimuotoisuutta.

Voit ostaa kurssin myös lahjaksi. Ota silloin yhteyttä Sariin tästä.

Kukkanurmikko kukkii upeasti läpi kesän

Kurssilla opit valitsemaan pihasi olosuhteisiin sopivat kasvit kukkanurmikollesi. Silloin ne lähtevät hyvään kasvuun ja lisääntyvät jatkossa. Kukkanurmikko kukkii läpi kesän, vaikka leikkaisit nurmikkoa ruohonleikkurilla. Se siis näyttää kukkivalta nurmikolta.

Helppohoitoisin nurmikko

Kukkanurmikko on käytännössä helppohoitoisin nurmikko ja vaivattomin. Se onkin yksi syy, miksi monet ovat lähteneet tekemään pihansa perinteisestä nurmikosta kukkanurmikkoa. He ovat huomanneet, miten paljon aikaa on säästyy muuhun ja nurmikko näyttää silti upealta.

Lisäät sillä pihasi monimuotoisuutta

Koska kukkanurmikossa on kukkivia kasveja, eikä pelkästään heiniä, pihasi monimuotoisuus lisääntyy. Kasvilajien määrän lisääntyminen lisää usein myös hyönteisten määrää, siis muidenkin kuin pörriäisten ja perhosten. Kasvien monilajisuus parantaa aina maan mikrobitoimintaa eli maa pysyy kasveille paremmassa kunnossa.

Kukkanurmikko varmistaa marja- ja hedelmäsadon

Pihallasi kukkanurmikko varmistaa omena- ja marjakasvien hyvän sadon. Sillä kukat houkuttelevat kimalaisia, perhosia ja muita pölyttäjiä jo ennen omenapuiden, marjapensaiden ja mansikan kukintaa. Ne ovat ikään kuin valmiina siellä juuri sopivasti hyötykasvien kukkien avautuessa.

Opit tekemään kukkanurmikon

On useita tapoja tehdä kukkanurmikko. Kurssin materiaaleista voit valita itsellesi ja nurmikollesi parhaiten sopivat tavat. Kukkanurmikkoa voi tehdä myös vähitellen muutaman vuoden aikana. Vanhan tai uuden nurmikon ja jopa siirtonurmikon voi muuttaa kukkanurmikoksi.

Paras aika tehdä kukkanurmikko on elo-syyskuussa. Silloin ei tarvitse kastella, kun luonto hoitaa kastelun. Kukkanurmikon voi toki tehdä myös keväällä. Aloita kurssi kuitenkin hyvissä ajoin ennen kuin olet aloittamassa sen tekoa!

Osaat hoitaa kukkanurmikkoa – etkä tuhoa sitä väärällä hoidolla

Kukkanurmikkoa hoidetaan vähemmän, mitä perinteistä nurmikkoa. Voit leikata sitä 1-4 kertaa kuukaudessa, oman mieltymyksesi ja tarpeesi mukaan. Opit hoitamaan kukkanurmikkoa niin, että kukkivat kasvit viihtyvät ja lähtevät leviämään. Eli kukinta lisääntyy koko ajan, oli sitten kuiva kesä tai sateinen kesä.

Ja mikä tärkeintä, et tuhoa kukkanurmikkoasi väärällä hoidolla.

Kurssin osiot voit katsoa omaan tahtiin

Kaikki materiaali on käytössäsi heti. Voit katsoa ja kuunnella tämänkin kurssin osiot missä tahansa järjestyksessä. Ja voit palata niihin vaikka kuinka monta kertaa, sillä kurssi on ns. toistaiseksi käytössäsi eli pitkään.

Kurssi toimii tietokoneella, älypuhelimilla ja tabletilla.

Kouluttajana hortonomi

Kurssin kouluttaja olen minä, Sari Weckström. Olen hortonomi ja kouluttanut puutarhaharrastelijoita jo yli 20 vuotta. Työkseni olen myös suunnitellut yksityispihoja sekä hoitanut piha-alueita.

Itse olen ihastunut kukkanurmikkoon sen helppohoitoisuuden, kauneuden ja ekologisuuden takia. Omalla pihalla olen testaillut vuosien ajan kukkanurmikon tekotapoja ja sen hoitoa. Kurssin tiedot pohjautuvat siis myös käytännön kokemukseen.

Maksu turvallisesti  verkkopankissa

Kurssin voit maksaa turvallisesti verkkopankkimaksuna, osamaksulla tai laskulla. Kurssin hinta sisältää 24%alv.

Tuttuun tapaan verkkokurssilla ei ole peruutusoikeutta, koska kaikki materiaali on heti käytössäsi.

Puutarhaterveisin Sari

Sari Weckström /Puutarha Studio

suunnitteluhortonomi, kouluttaja