Kukkapenkki perhosille ja pörriäisille

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
38,00 €
Aloita

“Unelmien pihalla lentelee ihania värikkäitä perhosia ja pörriäiset surisevat kukissa” tämä on monella haaveena. Se on helppo toteuttaa!

Parhaat kasvit houkuttavat eniten perhosia ja pörriäisiä

Voit valita parhaista perhos- ja pörriäiskasveista niitä, jotka viihtyvät juuri sinun pihasi olosuhteissa. Silloin et sorru hankkimaan kasveja, jotka eivät tule menestymään tai eivät kestä talvea pihallasi

Valitsemasi kasvit myös houkuttavat runsaasti perhosia ja pörriäisiä. Nimittäin kurssin materiaaleissa on juuri niitä parhaimpia perhos- ja pörriäiskasveja. Kun taas monissa verkosta löytyvissä listauksissa on usein myös niitä kasveja, jotka houkuttavat vain vähän perhosia ja pörriäisiä.

Sommittelemalla kaunein kukkapenkki ja kasviryhmä

Opit suunnittelemaan kauniin kasviryhmän, jonka kasvit on sommiteltu toimivaksi kokonaisuudeksi. Silloin kasviryhmä myös istuu pihan kokonaisuuteen, luoden pihasta entistä kauniimman.

Ympäri vuoden kauniin kasviryhmän suunnittelu on helppoa, kun etenet kurssia sen ohjeiden mukaan. Voi olla, että innostut parantelemaan muitakin kasviryhmiä ja näkymiä kauniimmaksi.

Kerroksellinen ja monilajinen ryhmä on luontoystävällisin

Kurssin materiaaleista löydät myös hyvä pieniä puita sekä pensaita, köynnöksiä sekä sipulikukkia, joita voit käyttää kukkapenkissä. Ne lisäävät kerroksellisuutta ryhmään ja tekevät siitä mielenkiintoisemman näköisen. Samalla saat kasviryhmästäsi monilajisemman, mikä tuo lisää erilaisia pölyttäjiä.

Kun suunnittelet kasviryhmästäsi monilajista, sinun helpompi luoda siitä ympäri vuoden kauniin. Samoin saat suunniteltua sen niin, että siinä kukkii koko ajan jokin kasvilaji aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Esimerkiksi eteläisessä Suomessa jopa maaliskuulta lokakuulle.

Suunnittelet helppohoitoisen kukkapenkin

Osaat kurssin ohjeilla valita juuri sinun pihasi olosuhteissa viihtyviä kasveja. Jo se luo kukkapenkistäsi helppohoitoisempaa, koska kasvit viihtyvät paikassaan. Lisäksi osaat sommitella kasvit siten, että ryhmästä tulee helppohoitoinen.

Perhos- ja pörriäiskukkapenkin ei siis tarvitse olla rytöisen ja epäsiistin näköinen, vaan se voi olla pihan kaunistus.

Saat suunniteltua siis upean ja helppohoitoisen kukkapenkin tai kasviryhmän näillä suunnitteluhortonomin ohjeilla vaihe vaiheelta. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta puutarhanhoidosta tai kasveista. Kurssin ohjeilla pystyt myös muokkaamaan jo olemassa olevia kasviryhmiä paremmin perhosille ja pörriäisille mieluisiksi. Tai suunnittelemaan ne kauniimmiksi ja helppohoitoisemmaksi.

Osaat istuttaa kasvit oikein

Kurssin materiaaleista löydät ohjeet, miten istutetaan kasvit niin, että ne lähtevät hyvään kasvuun. Osaat siis varata niille riittävästi multaa, oikean istutustavan, kumpareistutuksen jne. Ohjeet varmistavat sen, että vahingossakaan et tee niitä nykyään hyvin yleisiä virheitä, mitkä aiheuttaa kasvien hitaan kasvun tai jopa taimien kuolemia.

Osaat hoitaa monivuotisia perennoja oikein

Löydät kurssilta myös ohjeita perennojen lannoittamisesta, keväthoidosta, tukemisesta jne. Niillä varmistat sen, ettet hoida perennoja liikaa tai innostuksissasi lannoita niitä aivan liikaa. Siellä on myös ohjeet perennojen jakamiseen.

Voit lisätä perennoja itse myös siemenistä ja säästää rahaa

Osa perennoista on helppoja lisätä siemenistä ihan kotioloissa. Itse kasvatetut taimet ovat siis edullisia ja siten voit säästää puutarhabudjetistasi johonkin muuhun. Materiaaleista löytyy helposti kylvettäviä kasveja ja niitä, joiden siemenkylvökselle tehdään kylmäkäsittely. Osa siemenistä voidaan kylvää myös suoraan ulos.

Teet siis ison ekoteon auttamalla perhosia ja pörriäisiä

Kun haluat auttaa pölyttäjiä ja perhosia, helpoin sekä nopein tapa on lisätä niille mieluisia kukkia. Samalla lisäät pihasi kasvilajien määrää, mikä aina lisää hyönteislajeja pihallasi. Ja se usein lisää muitakin luonnon eläimiä, kuten pikkulintuja. Eli yhdellä läpi kesän kukkivalla perhosille ja pörriäisille suunnitellulla monilajisella kukkapenkillä voit tehdä ison ekoteon ja lisätä pihasi monimuotoisuutta.

Edullinen hinta on Puutarha Studion ekoteko

Kurssin hinta on pieni, jotta kaikilla olisi mahdollisuus luoda pihalleen enemmän perhos- ja pörriäiskasviryhmiä. Kurssilla on kasvien istutusohjeet ja hoito-ohjeita, jotta kasviryhmät varmasti onnistuvat. Siten kasviryhmistä tulee myös pitkäikäisiä.

Näin voit auttaa pölyttäjiä ja perhosia konkreettisesti sekä helposti. Tämä kurssi on yksi yritykseni Puutarha Studion ekoteoista.

Kurssi on käytössäsi pitkään

Kurssin kaikki materiaalit näet heti ja voit edetä kurssia omaan tahtiin ja itsellesi sopivimpana aikana. Kurssi on käytössäsi toistaiseksi eli sen materiaaleihin voit palata myöhemmin uudelleen, vaikka kuinka monta kertaa.

Kurssi toimii älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Tai voit kuunnella materiaalit, sillä niissä on myös ääni. Kurssi sisältää videoita ja joitakin ladattavia pdf-tiedostoja.

Kouluttajana hortonomi

Kurssin kouluttaja olen minä, Sari Weckström. Olen hortonomi ja kouluttanut puutarhaharrastelijoita jo yli 20 vuotta. Olen myös työkseni suunnittelut lukuisia yksityispihoja sekä hoitanut piha-alueita ja omia pihoja.

Itseäni viehättää kukkarunsaus ja puutarhassa lentelevät värikkäät perhoset. Vielä kun tiedän, miten tärkeää pölyttäjille on isot kukka-alueet, olen omalle pihalle lisännyt joka vuosi parhaita perhos- ja pörriäiskukkia. Meidän piha on muutenkin hyvin luontoystävällinen eli ekologinen ja kaunis läpi vuoden.

Omalla pihallani on todella paljon perhosia, kimalaisia ja muita pörriäisiä aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn asti. Olen kirjoittanut siitä Sarin puutarhat -blogissani. Siihen liittyen minulta kysyttiin usein vinkkejä pörriäisten lisäämiseen pihalle ja toivottiin kurssia aiheesta. Joten tämä kurssi on nyt vastaus toiveisiin.

Maksat turvallisesti verkkopankissa

Kurssin voit maksaa turvallisesti verkkopankkimaksuna, osamaksulla tai laskulla. Kurssin hinta sisältää 24%alv. Tuttuun tapaan verkkokurssilla ei ole peruutusoikeutta, koska kaikki materiaali on heti käytössäsi.

Voit ostaa kurssin myös lahjaksi. Ota silloin yhteyttä Sariin tästä.


Puutarhaterveisin Sari

Sari Weckström /Puutarha Studio
suunnitteluhortonomi, kouluttaja