Sarin pihasuunnittelukurssi

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
149€
Aloita

Oman pihan suunnittelu on innostavaa

Oman pihan suunnittelu on inspiroivaa ja mukaansa tempaavaa. Kurssin avulla saat suunniteltua käytännöllisen ja ympäri vuoden kauniin pihan. Samalla pihastasi tulee helppohoitoinen. Pihan suunnittelusi etenee kuin itsestään, vaihe vaiheelta kurssia edeten. Sinun ei tarvitse etukäteen tietää kasveista tai puutarhasta mitään, sillä kurssilla on selkeät ohjeet ja materiaalit käytössäsi. Saat halutessasi tukea suunnitteluun live-tapaamisissa verkossa tai kurssialustan yksityisviesteillä.

Pihasi voi olla uusi

Pihasi voi olla uusi, jolloin saat suunniteltua ne tärkeimmät toiminnot ja näkösuojat heti oikeille kohdilla. Osaat siis valita niille toimivat paikat ja riittävästi tilaa, jolloin niitä ei tarvitse myöhemmin muuttaa. Voit myös tehdä pihasuunnitelman kahdessa osassa. Silloin teet ensin karkean toimintojen sijoittamisen ja suunnittelet niille riittävän ison tilan, jolloin niiden pohjatyöt voidaan tehdä talon pohjatöiden yhteydessä. Myöhemmin taloprojektin loppuvaiheessa, kun on enemmän aikaa, voit tehdä loput valinnat ja pihasuunnitelman valmiiksi.

Pihasi voi olla vanha

Pihasi voi olla vanha, jolloin haluat suunnitella sitä paremmin nykytilanteeseen sopivammaksi ja kauniimmaksi. Tai piha voi tuntua nyt työläältä, joten haluat suunnitella sitä helppohoitoisemmaksi. Pihan suunnittelussa usein säästetään vanhaa toimivaa eli kaikkea ei tarvitse pistää uusiksi. Kun etenet kurssia siinä samalla tulee tarkistettua jo olemassa olevan toimivuus ja mahdollinen muutostarve. Saat paljon tietoa ja vinkkejä, miten pihaa voi muuttaa helppohoitoisemmaksi ja mitkä on ne kohdat, joihin ehdottomasti kannattaa sijoittaa kaunista katseltavaa.

Ekologisempia valintoja

Pienilläkin ekologisemmilla valinnoilla on iso merkitys pihalla. Puut on yksi arvokkaimmista asioista pihalla, joten niitä kannattaa suosia. Kurssilla onkin nyt uutena ohjeita, miten valita puita ekologisemmasta näkökulmasta. Lähiaikoina kurssialustalle on tulossa lisää ekologisempia valintoja eri kurssiosioihin.

Ohjeita sommitteluun ja hahmottamiseen

Saat suunniteltua kauniin ja mielenkiintoisen näköisen pihan helpoilla sommittelun ohjeilla. Löydät myös vinkkejä, miten hahmottaa paremmin suunniteltuja asioita. Se luo varmuutta ja rohkeutta omaan suunnitteluun. Silloin se myös etenee sujuvasti.

Näet havainnollisesti esimerkkipihan avulla, miten pihasuunnitelma lähtee muodostumaan vaihe vaiheelta. Jokaisen pääteeman lopuksi esimerkkipihan suunnitelmaan on sijoitettu teeman asiat, perustellen niitä. Siitä saat lisää vinkkejä omaan suunnitteluusi. Tätä esimerkki pihasuunnitelman muotoutumista on useat kiitelleet, koska se rohkaisee oman suunnitelman etenemistä omalla tyylillä ja tavalla.

Pihasuunnitelman piirtäminen on helppoa

Voit piirtää pihasuunnitelmaasi hyvin suurpiirteisesti tai tarkasti – tarkkuuden ja tyylin päätät itse. Piirtämiseen löydät selkeät ohjeet kurssialustalta, joten älä turhaan arastele piirtämistä. Nimittäin palautteissa moni on kertonut yllättyneensä siitä, miten helppoa piirtäminen on, jopa mittakaavaan piirtäminen. On myös niitä, jotka aluksi eivät halunneet edes piirtää, mutta innostuivatkin, kun huomasivat miten se auttaa näkemään ja hahmottamaan omaa pihaa ihan uudella tavalla.

Voit suunnitella koko pihaa tai keskittyä vain ongelmakohtiin tai kasviryhmiin. Kurssin ohjeilla saat piirrettyä yksittäiset kasviryhmät isompaan mittakaavaan, jos haluat suunnitella niitä tarkasti ja yksityiskohtaisemmin.

Suunnitelmasta saat laskettua tarvittavat materiaalit

Kun pihasuunnitelmasi on valmis, voit laskea siitä taimien kappalemääriä, nurmikon pinta-alan, mullan määriä ja muita tarvittavia materiaaleja. Se siis helpottaa hankintoja ja sinun on paljon selkeämpää tehdä istutuksia tai rakentaa kokonaan uusi piha.

Pihan voit toteuttaa myös osissa

Kun pihasta on pihasuunnitelma, voit lähteä toteuttamaan pihaa vaikka pienissä osissa. Silloin pihastasi tulee kaunis ja toimiva kokonaisuus, vaikka se olisi tehty useamman vuoden aikana vähitellen. Se onkin yksi tärkeä etu, jonka saa vain pihasuunnitelman avulla. Ilman sitä, osissa tehty piha on lähes aina työläs hoitaa ja pihaa joutuu jatkossa muokkaamaan moneen kertaan.

Livetapaamiset verkossa

Kurssilla on livetapaamisia verkossa, jossa keskustelemme pihasuunnittelun etenemisestä. Silloin voit kysyä myös omaan pihaasi liittyvää. Livetapaamiset on hyvin vapaamuotoisia ja muokkautuvat toiveiden mukaan.

Näihin live-tapaamisiin voi tulla myös aiemmin kurssin aloittaneet.

Saat halutessasi ison luonnospaperiarkin

Saat halutessasi ison (90 cm x >60 cm) luonnospaperiarkin postitettuna kirjeenä, Suomeen. Se on paras paperi koko pihan pihasuunnitelman piirtämiseen, koska siitä näkyy läpi ja se kestää pyyhekumia. Toki muullekin paperille voit piirtää.

Voit keskustella opettajan kanssa

Kurssin aikana voit kysyä ja keskustella kurssialustalla yksityisviesteinä opettajan kanssa.
Opettajana toimii suunnitteluhortonomi Sari Weckström. Koko kurssi pohjautuukin hänen 20 vuoden kokemukseen pihasuunnittelun opettamisesta mm. Espoon työväenopistossa ja Nurmijärven Opistossa.

Kurssi on käytössäsi pitkään

Kurssi on käytössäsi toistaiseksi eli voit rauhassa omaan tahtiin käydä osioita läpi ja palata niihin myöhemmin uudelleen, vaikka kuinka monta kertaa.

Kurssi toimii älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Tai voit kuunnella materiaalit, sillä niissä on myös ääni. Kurssi sisältää videoita ja ladattavia pdf-tiedostoja.

Maksat turvallisesti verkkopankissa

Kurssin voit maksaa turvallisesti verkkopankkimaksuna, osamaksulla tai laskulla. Tuttuun tapaan verkkokurssilla ei ole peruutusoikeutta, koska kaikki materiaalit on heti käytössäsi.

Voit ostaa kurssin myös lahjaksi. Ota silloin yhteyttä Sariin tästä.

Puutarhaterveisin Sari

Sari Weckström /Puutarha Studio
suunnitteluhortonomi, kouluttaja