Sarin pihasuunnittelukurssi

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
149€
Aloita

Oman pihan suunnittelu on innostavaa

Oman pihan suunnittelu on inspiroivaa ja mukaansa tempaavaa. Opit suunnittelemaan pihastasi helppohoitoisen, käytännöllisen ja ympäri vuoden kauniin, kurssin ohjaavien videoiden avulla. Suunnittelet siis pihastasi oman näköisen ja omaan elämäntapaan sopivan. Suunnittelusi etenee kuin itsestään, vaihe vaiheelta kurssia edeten Sarin pihasuunnittelukurssin -metodilla. Sinun ei tarvitse etukäteen tietää kasveista tai puutarhasta mitään, sillä kurssilla on selkeät ohjeet ja materiaalit käytössäsi. Saat halutessasi tukea suunnitteluun live-tapaamisissa verkossa tai kurssialustan yksityisviesteillä.

Oleskelualueet ja terassit toimiviksi

Opit suunnittelemaan terassista juuri omien toiveiden mukaisen, johon mahtuu kaikki halutut asiat. Osaat suunnitella sen muodon ja koon niin, että se on juuri sopivan kokoinen. Silloin se ei ole liian pieni eli ahdas ja se ei myöskään tule liian suureksi. Oleskelualueiden ja terassin suunnittelussa huomioidaan muutamia tärkeitä tekijöitä, mitkä vaikuttavat heti niiden toimivuuteen jatkossakin.

Osaat sommitella ja hahmottaa suunnitelmaasi kurssin apukeinoilla

Saat suunniteltua omasta mielestäsi kauniin ja mielenkiintoisen näköisen pihan selkeillä sommittelun ohjeilla. Löydät myös vinkkejä, miten hahmottaa suunnitelmaa hyvin helpoilla ja konkreettisilla keinoilla. Saat siitä varmuutta ja rohkeutta omaan suunnitteluusi. Silloin suunnittelu etenee sujuvasti.

Esimerkkipihan suunnitelma oman suunnittelun tukena

Näet havainnollisesti esimerkkipihan avulla, miten pihasuunnitelma lähtee muodostumaan vaihe vaiheelta. Jokaisen moduulin eli pääteeman lopuksi esimerkkipihan suunnitelmaan on sijoitettu moduulissa käytyjä asioita, perustellen niitä. Siitä saat lisää vinkkejä omaan suunnitteluusi. Tätä esimerkkipihan suunnitelman muotoutumista on useat kiitelleet, koska se rohkaisee oman suunnitelman etenemistä omalla tyylillä ja tavalla.

Opit tunnistamaan pihasi olosuhteet

Pihan eri kohtien olosuhteet voivat vaihdella hyvinkin paljon. Jotta kasvivalinta onnistuu ja kasvit lähtevät hyvään kasvuun, on tärkeää tunnistaa oman pihan olosuhteet kasvien näkökulmasta.

Kurssilla on se oleellisin tieto, jonka avulla osaat arvioida pihan olosuhteita. Silloin kasvivalintasi onnistuu ja jatkossa osaat valita juuri oikean kasvin oikeaan paikkaan. Kasveja ei tarvitse myöhemmin uusia, koska olet jo taitava kasvien valinnassa.

Valitset pihasuunnitelmaasi itsellesi mieluisia asioita

Pihan tyylin ja väriyhdistelmät sekä materiaalit valitset itsellesi mieluisista. Jos et halua havukasveja tai hyötytarhaa, voit keskittyä niihin asioihin, joita haluat pihallesi. Jokaisesta pihasta tulee aina ainutlaatuinen. Joku haluaa super helppohoitoista, joku toinen tuoksuvaa kukkarunsautta tai hyötytarhapihaa. Kaikkiin näihin pätee samat pihasuunnittelun “lainalaisuudet”, jotka opit tällä Sarin pihasuunnittelukurssilla.

Livetapaamiset verkossa

Kurssilla on livetapaamisia verkossa, jolloin keskustelemme pihasuunnittelun etenemisestä rentoon henkeen. Silloin voit kysyä myös omaan pihaasi liittyvää. Livetapaamiset ovat hyvin vapaamuotoisia ja muokkautuvat toiveiden mukaan. Näihin live-tapaamisiin voi tulla myös aiemmin kurssin aloittaneet. Niistä ei tule tallennetta.

Livetapaamisia on pari kertaa kuukaudessa, yleensä keskiviikkona tai sunnuntaina. Linkki löytyy kurssialustalta.

Pihasuunnitelman piirtäminen on helppoa

Voit piirtää pihasuunnitelmaasi hyvin suurpiirteisesti tai tarkasti – tarkkuuden ja tyylin päätät itse. Piirtämiseen löydät selkeät ja helpot ohjeet kurssialustalta, joten älä turhaan arastele piirtämistä. Nimittäin palautteissa moni on kertonut yllättyneensä siitä, miten helppoa piirtäminen on, jopa mittakaavaan piirtäminen. Itse käsin pihasuunnitelman piirtäminen auttaa myös näkemään ja hahmottamaan omaa pihaa ihan uudella tavalla.

Kurssilla opit siis helpon tavan piirtää pihasuunnitelmaa käsin. Tarvitset siihen paperia, viivoittimen ja lyijykynän. Toki pyyhekumiakin voit tarvita.

Saat halutessasi ison (90 cm x >60 cm) luonnospaperiarkin postitettuna kirjeenä, Suomeen. Se on paras paperi koko pihan pihasuunnitelman piirtämiseen, koska siitä näkyy läpi ja se kestää pyyhekumia. Toki muullekin paperille tai muulla tavoin voit tehdä pihasuunnitelmaa.

Voit suunnitella koko pihaa tai keskittyä vain ongelmakohtiin tai kasviryhmiin. Ja jos et halua lainkaan piirtää, niin sekin on tietysti ok.

Pihaa on joutuisaa tehdä, kun on valmis suunnitelma

Kun pihaa lähdetään toteuttamaan, ei silloin enää ole aikaa miettiä ja jahkailla, mitä tule minnekin. Sen takia tehdään pihasuunnitelmat. Se siis auttaa konetöissä, materiaalien hankinnassa ja itse pihan teossa.

Voit myös lähteä toteuttamaan pihaa vaikka pienissä osissa. Silloin pihasuunnitelman avulla pihastasi tulee toimiva kokonaisuus, vaikka se olisi tehty useamman vuoden aikana vähitellen. Ilman pihasuunnitelmaa, osissa tehty piha on lähes aina työläs hoitaa ja pihaa joutuu jatkossa muokkaamaan moneen kertaan.

Kurssin ostanut saa Pihan toteutus ja istuttaminen -verkkokurssin puoleen hintaan eli 60 €, sis 24%alv. Sen voi ostaa suunnittelun aikanakin, jos tuntuu siltä, että haluaa suunnittelussa huomioida myös miten pihaa sitten lähdetään tekemään. Alennuskoodin saa laittamalla viestiä Sarille. Tarjous on voimassa toistaiseksi.

Bonuksena ekologisempia valintoja

Voit pienilläkin valinnoilla vaikuttaa oman pihasi ja lähiympäristön ekologisuuteen ja luonnon monimuotoisuuteen. Esimerkiksi voit suunnitella pihallesi parhaita kasveja, jotka oikeasti auttavat pölyttäjiä tai ovat hyviä hiilensidonnassa. Voit siis tehdä konkreettisia tekoja, joilla on merkitystä. Kurssin ohjeilla osaat suunnitella pihastasi kauniin ja ekologisen hiiliviisaan puutarhan.

Bonuksena miten saat laskettua tarvittavat materiaalit

Kun pihasuunnitelmasi on valmis, voit laskea siitä taimien kappalemääriä, nurmikon pinta-alan, mullan määriä ja muita tarvittavia materiaaleja. Se siis helpottaa hankintoja ja samalla sinun on paljon selkeämpää istuttaa yksittäiset taimet.

Pihasi voi olla uusi tai vanha

Pihasi voi olla uusi, jolloin saat suunniteltua ne tärkeimmät toiminnot ja näkösuojat heti oikeille kohdille. Osaat varata riittävästi tilaa, jolloin niitä ei tarvitse myöhemmin muuttaa. Pihasuunnitelman voit tehdä myös kahdessa osassa. Ensin karkean toimintojen sijoittamisen ja suunnittelun, jolloin niiden pohjatyöt voidaan tehdä talon pohjatöiden yhteydessä. Myöhemmin voit tehdä loput valinnat ja pihasuunnitelman valmiiksi.

Pihasi voi olla vanha, jolloin voit suunnitella sitä paremmin nykytilanteeseen sopivammaksi ja helppohoitoisemmaksi. Pihan suunnittelussa usein säästetään vanhaa toimivaa eli kaikkea ei kannata pistää uusiksi. Kun etenet kurssia siinä samalla tulee tarkistettua jo olemassa olevan toimivuus ja mahdollinen muutostarve. Opit myös valitsemaan tarkasti pihasi kohdat, joihin kannattaa sijoittaa kaunista katseltavaa, aivan kuten uudellakin pihalla tehdään.

Kurssi on käytössäsi pitkään

Kaikki kurssin materiaalit on katsottavissasi heti ja voit edetä kurssia omaan tahtiin ja itsellesi sopivimpana aikana. Kurssi on käytössäsi toistaiseksi eli voit rauhassa käydä kurssin materiaaleja läpi, samalla suunnitellen omaa pihaa. Voit palata niihin myöhemmin uudelleen, vaikka kuinka monta kertaa.

Kurssi toimii älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Tai voit kuunnella materiaalit podcastin tapaan, sillä niissä on myös ääni. Kurssi sisältää videoita ja ladattavia pdf-tiedostoja.

Palautteita tästä kurssista

“Kuuntelin kurssiasi ikkunoita pestessäni (niin ihanaa kuunnella näitä, kuin podcast). Kuunnellessani “Apukeinoja suunnitteluun” -osiota ja tietysti katsellen ulos, sain ahaa-elämyksen… Nyt vasta ymmärsin, mikä jo valmiiksi suunnittelemassani alueessa on häirinnyt
koko ajan. Niin hassua, koska olen tämänkin osion jo katsonut, mutta nyt nappas�� Tämä kurssi on kyllä ihana.” – Tarja

”Olen pihasuunnittelukurssillasi ja olen tykännyt materiaaleista todella paljon! Suunnittelen samalla uudiskohteemme pihaa, mutta pihan yksi nurkka alkaa aiheuttaa unettomia öitä… Voisitkohan kommentoida oman näkemyksesi tilanteeseen?” – Mia-Maria

Kouluttajana suunnitteluhortonomi

Kurssin kouluttaja olen minä, Sari Weckström. Olen suunnitteluhortonomi ja kouluttanut puutarhaharrastelijoita jo yli 20 vuotta. Erilaisia pihasuunnittelukursseja olen pitänyt myös lähes saman ajan.

Työkseni olen tehnyt pihasuunnitelmia yksityispihoihin ja taloyhtiöpihoihin. Lisäksi monesti neuvontakäynneillä olen huomannut tietyt haasteet, jotka toistuvat itse toteutetuilla pihoilla. Kaikkea tätä tietoa hyödynnän tällä kurssilla.

Maksat turvallisesti verkkopankissa

Kurssin voit maksaa turvallisesti verkkopankkimaksuna, osamaksulla tai laskulla. Tuttuun tapaan verkkokurssilla ei ole peruutusoikeutta, koska kaikki materiaalit on heti käytössäsi. Kurssin hinta sisältää 24%alv.

Voit ostaa kurssin myös lahjaksi. Ota silloin yhteyttä Sariin tästä.

Puutarhaterveisin Sari

Sari Weckström /Puutarha Studio
suunnitteluhortonomi, kouluttaja