Pihan toteutus ja istuttaminen

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
120€
Aloita

Onnistut kasvien istuttamisessa ja pihan teossa

Erilaisten kasvien istuttaminen vaatii tietoa, jotta osaat istuttaa kasvit niin, että ne lähtevät heti hyvään kasvuun. Samoin jos olet tekemässä pihaa laajemmin, tarvitset siihenkin tietoa, jotta et huomaamattasi esimerkiksi aiheuta ongelmia rakennuksille tai naapureille.

Löydät tältä kurssilta koottuna tärkeimmät ohjeet, joilla onnistut. Pääset tekemään pihahommia varmalla otteella ja samalla vältät ne yleiset mokat, joita moni harmittelee jälkeenpäin.

Paljonko ja mitä multaa

Näet kurssilla kuinka paljon eri kasveille tulee laittaa multaa, oli pihasi sitten savimaalla tai hiekkamaalla. Samoin ymmärrät, miksi multaa tulee hankkia paljon enemmän, mitä ensin laskeskeli.

Myynnissä on nykyään monia erilaisia multatuotteita ja voit kokea suorastaan hämmennystä niiden paljoudesta ja tarpeellisuudesta. Kurssilla opit, miten valitaan multaa eri kasveille, jolloin saat varmuutta valintaan.

Oikea kasvien istutustapa

Suurin syy kasvin heikkoon kasvuunlähtöön on väärä istutustapa. Tätä näkee yllättävän paljon pihoilla, sillä taimilla on erityispiirteitä, jotka jää huomioimatta, jos niitä ei tiedä.

Opit kurssilla oikean kasvien istutustavan, jolla saat kasvit hyvää kasvuun. Lisäksi kasvit kasvavat myös tulevaisuudessa hyvin. Nimittäin etenkin puilla ja havukasveilla väärä istutustapa tekee niistä lyhytikäisiä tai alusta asti kitukasvuisia. Oikea istutustapa on siis todella tärkeä! Silloin säästyt kasvien uusimisilta.

Kuinka tiheästi taimet istutetaan

Jos haluat helppohoitoisen pihan, istuta kasvit hyviksi todetuilla istutusetäisyyksillä. Ne löytyvät kurssilta. Siten sinun ei tarvitse parin vuoden kuluttua alkaa harventamaan kasveja pois, kuten pitäisi tehdä, jos ne olisi istutettu liian tiheään. Samoin rikkaruohojen kitkeminen pysyy minimissä, kun taimet on istutettu käytännössä toimivilla istutusetäisyyksillä.

Lehtevää ja hyvää kasvua istutusleikkauksilla

Lähes kaikille pensaille tehdään istutusleikkaus. Se tehdään tarkasti tietyillä tavoilla, jotta saat pensaat kasvamaan tuuheiksi ja hyvän mallisiksi. Kurssin ohjeilla vältät ne huonot ja suorastaan väärät tavat tehdä istutusleikkaukset.

Tuuhea nurmikko

Uusi nurmikkosi lähtee heti hyvään kasvuun ja on tuuhea, koska osaat tehdä sen oikein eri työvaiheineen kurssin ohjeilla. Silloin nurmikkosi ei myöskään tuhoudu ensimmäisenä talvena, vaan vihertyy keväällä kauniisti. Kun nurmikko on heti alusta asti tuuhea, siihen ei heti kasva voikukat yms., joten nurmikko pysyy myös pienemmällä hoidolla tiiviinä ja vihreänä.

Kun siis teet nurmikon heti alusta asti huolellisesti, sinun ei tarvitse heti uusia sitä. Jatkossa vältät myös nurmikon paikkaamisen keväisin eikä sinun tarvitse kylvää siihen lisää siemeniä vuosittain. Se on siis jatkossa helppohoitoisempi.

Huonosti tehtyä nurmikkoa on vaikea saada pelkillä hoitotoimilla tuuheaksi ja tasaiseksi nurmikoksi. Lopulta usein päädytään tekemään nurmikko alusta asti uudelleen. Silloin kuoritaan maata pois ja tuodaan uudet mullat eli ei mikään halpa ja pikku homma jälkikäteen.

Kiveysten tärkeät pohjatyöt

Pihakiveysten, muurikiveysten sekä myös reunakivien pohjatyöt opit tekemään hyvin, jolloin kiveykset eivät painu ja ovat pitkäikäisiä. Silloin ne ovat myös linjakkaita eli näyttävät hyvältä.

Pohjatyöt kannattaa tehdä kerralla hyvin, sillä jos kiveys painuu tai muurikiveys kallistuu, joudutaan tekemään pohjatyöt uudelleen. Silloin pohjatöille tulee tuplahinta.

Huono maanpinnan muotoilu aiheuttaa tuhoja

Teet sitten pientä tai isompaa pihamuutosta on hyvä ymmärtää pihan maanpinnan muotoilun vaikutukset. Se liittyy niin nurmikkoon, istutuksiin kuin pihakiveyksiin. Pihaa tarkastellaan silloin kokonaisuutena. Näin estät pintavesien aiheuttamia tuhoja rakennuksille, kasvillisuudelle tai naapurustolle.

Yhä enemmän huomioitavia määräyksiä

Olethan tietoinen kunnan/kaupungin määräyksistä, jotka koskevat tonttiasi. Ne on syytä huomioida ja tarkistaa ennen isompaan piharemonttiin ryhtymistä. Kurssilla on siitäkin ohjeita, mitä kaikkea kannattaa huomioida ja mistä määräykset on helppo löytää.

Kurssin osiot voit katsoa omaan tahtiin

Kaikki materiaali on käytössäsi heti. Voit katsoa ja kuunnella tämänkin kurssin osiot missä tahansa järjestyksessä. Ja voit palata niihin vaikka kuinka monta kertaa, sillä kurssi on ns. toistaiseksi käytössäsi eli pitkään.

Kurssi toimii tietokoneella, älypuhelimilla ja tabletilla. Kurssimateriaalit on lyhyinä nopeasti katsottavina videoina. Lisäksi on pdf-tiedostoja.

Kouluttajana hortonomi

Kurssin kouluttaja olen minä, Sari Weckström. Olen hortonomi ja kouluttanut puutarhaharrastelijoita jo yli 20 vuotta.

Ennakkohintaan

Pääset ostamaan kurssin nyt ennakkohintaan 120 euroa, sis 24% alv. Hinta nousee, kun viimeiset materiaalit on kurssialustalla. Arvio kurssin lopullisesta hinnasta on 150 euroa.

Sarin pihasuunnittelukurssin ostaneet saavat tämän kurssin puoleen hintaan. Laita silloin viestiä Sarille, niin saat alennuskoodin.

Kurssin voit maksaa turvallisesti verkkopankkimaksuna, osamaksulla tai laskulla. Tuttuun tapaan verkkokurssilla ei ole peruutusoikeutta, koska kaikki materiaali on heti käytössäsi.

Voit ostaa kurssin myös lahjaksi. Ota silloin yhteyttä Sariin tästä

Puutarhaterveisin Sari

Sari Weckström /Puutarha Studio

suunnitteluhortonomi, kouluttaja