Sarin laajempi pihasuunnittelukurssi

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
198€
Aloita
Tämä kurssi on tällä hetkellä suljettu.

Seuraavan kerran tämä kurssi aukeaa ostettavaksi keväällä 2024

Tämä pihasuunnittelukurssi ohjaa sinua etenemään oman pihasi suunnittelua viikko viikolta. Kurssilla on ainakin 8 rentoa live-tapaamista verkossa ja kurssin varsinaiset materiaalit on videoina kurssialustalla. Tämä kurssi sopii sinulle, jos kaipaat pihasuunnitteluusi enemmän opettajan ohjausta ja tukea.

Kurssi painottaa kauniin, toimivan ja helppohoitoisen pihan suunnittelua. Sinne tulee myös ekologisempaan pihasuunnitteluun ohjaavia vinkkejä.

Pääset aloittamaan kurssin heti omaan tahtiisi. Tai voit edetä kurssia livetapaamisten rytmissä. Eli voit edetä kurssia sinulle sopivimmalla tavalla.

Livetapaamiset verkossa

Livetapaamiset etenevät kurssia järjestyksessä ja joka tapaamisessa ikään kuin aloitamme uuden kurssiteeman yhdessä live-tapaamisessa verkossa. Silloin myös keskustelemme suunnittelun etenemisestä hyvin rennossa hengessä.

Alustavat ajankohdat live-tapaamisiin on keskiviikkoisin klo 18.30 30.8.-25.10.2023. Päivämääristä voimme sopia vielä lähemmin kurssin alkaessa ja edetessä. Vaikka et pääsisi jokaiseen liveen mukaan, niin se ei haittaa. Kurssialustalle tulee livestä lyhyt tiivistelmä, mikäli keskustelussa tulee joitain uutta asiaa. Kurssialustalla on tärkein tieto jo videoilla, joita voit käydä omaan tahtiin.

Live-tapaamisissa ensin käydään läpi kyseisin teeman pääasiat, jotta sinun on helpompi hahmottaa, mikä viikolla on tärkeintä ja pääset suunnittelussa vauhtiin. Sen jälkeen keskustellaan pihan suunnittelusta ja voit myös kysyä omaan pihaan liittyvää. Livetapaaminen on hyvin vapaamuotoinen ja muokkautuu opiskelijoiden toiveiden mukaan. Live-tapaamisia ei tallenneta.

Voit aloittaa kurssin ennakkotehtävällä

Helpot ennakkotehtävät auttavat sinut alkuun oman pihan suunnittelussasi ja samalla valmistelevat pihasuunnitteluprosessia. Ne ovat helppoja ja voit tehdä ne omalla tyylillä, kuten koko pihasuunnitelmankin.

Saat halutessasi ison (90 cm x >60 cm) luonnospaperiarkin postitettuna kirjeenä, Suomeen. Se on paras paperi koko pihan pihasuunnitelman piirtämiseen, koska siitä näkyy läpi ja se kestää pyyhekumia. Toki muullekin paperille voit piirtää.

Kurssin materiaalit videoina

Kurssilla saat suunnitteluun käytännönläheistä tietoa, ideoita ja vinkkejä. Suurin osa kurssin materiaaleista on videoina, joita voit katsoa omaan tahtiin. Opit suunnittelemaan pihastasi helppohoitoisen ja oman tyylisen.

Pihasi voi olla uusi tai vanha, iso tai pieni

Pihasi voi olla vanha, jolloin kurssin avulla sinun on helppo suunnitella pihasi päivittäminen paremmin nykyhetkeen sopivaksi. Tai pihasi voi olla vanha puutarha, johon on rakennettu uusi talo. Kurssi sopii siihenkin tilanteeseen.

Pihasi myös voi olla aivan uusi ja jopa vielä vailla rakennuksia. Silloin kurssin avulla saat suunniteltua ensin karkean suunnitelman pihasta, jonka avulla pystyy järkevästi vaikuttamaan maansiirtoihin ja tiettyihin pohjatöihin. Myöhemmässä vaiheessa voit suunnitella tarkemman pihasuunnitelman, jonka avulla piharakentaminen onnistuu huomattavasti paljon helpommin.

Pihasi voi olla iso tai pieni tai piha voi olla kesämökin piha.

Esimerkkipihan suunnittelu mallina

Näet havainnollisesti esimerkkipihan avulla, miten pihasuunnitelma etenee vaihe vaiheelta. Jokaisen viikon materiaalien lopussa on esimerkkipihan suunnitelmaan sijoitettu opitut asiat perustellen niitä. Siitä saa lisää vinkkejä omaan suunnitteluun. Tätä esimerkkipihan etenemistä on paljon kiitelty, koska sen avulla hahmottaa paremmin suunnitelman piirtämistä vaihe vaiheelta.

Kurssilla voit piirtää suunnitelmaasi hyvin suurpiirteisesti tai tarkasti – tyylin päätät itse. Voit suunnitella koko pihaa tai keskittyä vain ongelmakohtiin tai kasviryhmiin.

Suunnitelmasta helppo laskea materiaalit ja toteuttaa piha myös osissa

Voit halutessasi piirtää pihasuunnitelman puhtaaksi lopulliseen asuun, sillä siitä löytyy ohjevideo.

Valmiin pihasuunnitelman avulla sinun on paljon selkeämpää hankkia taimia ja tehdä istutuksia. Samoin kokonaan uuden pihan rakentaminen onnistuu kätevämmin, koska suunnitelmasta on helppo laskea tarvittavien materiaalien ja kasvien määriä. 

Voit keskustella opettajan kanssa

Kurssin aikana voit kysyä ja keskustella kurssialustalla yksityisviesteinä opettajan kanssa.
Opettajana toimii suunnitteluhortonomi Sari Weckström. Koko kurssi pohjautuukin hänen 20 vuoden kokemukseen pihasuunnittelun opettamisesta mm. Espoon työväenopistossa ja Nurmijärven Opistossa sekä pihasuunnittelutöistä.

Kurssi on käytössäsi pitkään

Kurssi on käytössäsi toistaiseksi eli voit palata kurssin materiaaleihin myöhemmin uudelleen, vaikka kuinka monta kertaa.

Kurssi toimii älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Tai voit kuunnella materiaalit, sillä niissä on myös ääni. Kurssi sisältää videoita ja ladattavia pdf-tiedostoja.

Maksat turvallisesti verkkopankissa

Kurssin voit maksaa turvallisesti verkkopankkimaksuna, osamaksulla tai laskulla. Kurssilla ei ole peruutusoikeutta, koska kurssimateriaalit on heti käytössäsi.

Voit ostaa kurssin myös lahjaksi. Ota silloin yhteyttä Sariin tästä.

Puutarhaterveisin Sari

Sari Weckström /Puutarha Studio
suunnitteluhortonomi, kouluttaja