Sarin laajempi pihasuunnittelukurssi

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
298€
Aloita
Tämä kurssi on tällä hetkellä suljettu

Tämä kurssi sopii sinulle, jos kaipaat pihasuunnitteluusi enemmän opettajan ohjausta ja tukea.

Sarin laajempi pihasuunnittelukurssi ohjaa sinua etenemään oman pihasi suunnittelua niin, että saat suunniteltua pihastasi toimivan, helppohoitoisen ja kauniin. Tällä kurssilla saat myös henkilökohtaista ohjausta opettajalta. Kurssin kaikki ohjaavat opetusvideot ja materiaalit löydät heti kurssialustalla.

Ekologisempia valintoja – monimuotoinen hiiliviisaspuutarha

Pienilläkin ekologisemmilla valinnoilla vaikutat oman pihasi ja lähiympäristön luonnon monimuotoisuuteen. Voit suunnitella pihallesi kasveja, jotka auttavat ja lisäävät pölyttäjiä eli teet konkreettisia tekoja vähentämään pölyttäjäkatoa. Kurssin ohjeilla osaat suunnitella pihastasi hiiliviisaan puutarhan, joka toimii hiilensitojana ja hiilivarastona. Kurssilla on nyt uutena videoita ekologisemmista valinnoista pihasuunnittelussa. Lähiviikkoina kurssialustalle on tulossa lisää videoita aiheesta.

Pääset aloittamaan kurssin heti ja etenemään sitä omaan tahtiisi. Voit ostaa kurssin myös lahjaksi. Ota silloin yhteyttä Sariin tästä.

Henkilökohtaista ohjausta opettajalta

Tällä kurssilla saat opettajalta henkilökohtaista ohjausta ja sparrausta oman pihasuunnitelmasi etenemiseen 8 kertaa. Eniten hyödyt niistä, kun etenet kurssia järjestyksessä ja ohjaushetki on jokaisen pääteeman jälkeen. Pääteemoja on siis kahdeksan Ohjaushetki voidaan tehdä verkossa Teams-kokouksena tai sähköpostitse, ihan sen mukaan, kumpi sinusta tuntuu paremmalta. Henkilökohtaisten ohjausten ajankohdat voivat olla päivällä tai illalla tai viikonlopulla.

Saat siis ammattilaiselta lisäohjeita ja tukea juuri sinun pihasi suunnitteluun sekä sen mahdollisten haasteiden ratkaisemiseen.

Saat halutessasi ison (90 cm x >60 cm) luonnospaperiarkin postitettuna kirjeenä, Suomeen. Se on paras paperi koko pihan pihasuunnitelman piirtämiseen, koska siitä näkyy läpi ja se kestää pyyhekumia. Toki muullekin paperille voit piirtää. Jos et halua piirtää pihasuunnitelmaa, sekin on ok.

Kurssin materiaalit videoina kurssialustalla

Suurin osa kurssin materiaaleista on videoina, joita voit katsoa omaan tahtiin. Voit palata niihin myöhemminkin uudelleen, vaikka palauttamaan mieleen sommittelun ohjeita. Videoissa on tietysti myös ääni eli niitä voi kuunnella podcastien tapaan. Videon katselun voi pysäyttää, siirtyä taaksepäin tai siirtyä eteenpäin.

Pihasi voi olla uusi tai vanha, iso tai pieni

Pihasi voi olla vanha, jolloin kurssin avulla sinun on helppo suunnitella pihasi päivittäminen paremmin nykyhetkeen sopivaksi. Tai pihasi voi olla vanha puutarha, johon on rakennettu uusi talo. Kurssi sopii siihenkin tilanteeseen.

Pihasi voi myös olla aivan uusi ja jopa vielä vailla rakennuksia. Silloin kurssin avulla saat suunniteltua ensin karkean suunnitelman pihasta, jonka avulla pystyy järkevästi vaikuttamaan maansiirtoihin ja tiettyihin pohjatöihin. Myöhemmässä vaiheessa voit suunnitella tarkemman pihasuunnitelman, jonka avulla piharakentaminen onnistuu huomattavasti paremmin ja taloudellisemmin.

Pihasi voi olla iso tai pieni. Se voi myös olla kesämökin piha tai siirtolapuutarhamökin piha. Kurssi toimii niidenkin pihojen suunnitteluun.

Esimerkkipiha havainnollistaa suunnitteluasi

Näet havainnollisesti esimerkkipihan avulla, miten pihasuunnitelma etenee vaihe vaiheelta. Jokaisen kurssiteeman lopussa on esimerkkipihan suunnitelmaan sijoitettu siinä teemassa käytyjä asioita, perustellen niitä. Siitä saat lisää vinkkejä omaan suunnitteluusi. Tätä esimerkkipihan etenemistä on paljon kiitelty, koska sen avulla hahmottaa paremmin suunnitelman piirtämistä vaihe vaiheelta.

Kurssilla voit piirtää suunnitelmaasi hyvin suurpiirteisesti tai tarkasti – tyylin päätät itse. Voit suunnitella koko pihaa tai keskittyä vain ongelmakohtiin tai kasviryhmiin.

Suunnitelmasta helppo laskea materiaalit ja toteuttaa piha myös osissa

Voit halutessasi piirtää pihasuunnitelman puhtaaksi lopulliseen asuun, ohjevideon avulla.

Pihasuunnitelma helpottaa taimien hankinnassa ja niiden istuttamisessa. Silloin tietää montako tainta tarvitaan ja voi katsoa suunnitelmasta, miten ne on sommiteltu. Samoin kokonaan uuden pihan rakentaminen onnistuu kätevämmin, koska suunnitelmasta pystyy laskemaan tarvittavien materiaalien ja kasvien määriä. 

Kurssi on käytössäsi pitkään

Kurssi on käytössäsi toistaiseksi eli voit palata kurssin materiaaleihin myöhemmin uudelleen, vaikka kuinka monta kertaa.

Kurssi toimii älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Kurssi sisältää videoita ja ladattavia pdf-tiedostoja.

Kouluttajana suunnitteluhortonomi

Kurssin kouluttaja olen minä, Sari Weckström. Olen suunnitteluhortonomi ja kouluttanut puutarhaharrastelijoita jo yli 20 vuotta. Erilaisia pihasuunnittelukursseja pitänyt myös kaksikymmentä vuotta.

Olen tehnyt pihasuunnitelmia yksityispihoihin ja taloyhtiöpihoihin. Monesti neuvontakäynneillä olen huomannut tietyt haasteet, jotka toistuvat itse suunnitelluilla pihoilla. Kaikkea tätä tietoa hyödynnän tällä kurssilla.

Maksat turvallisesti verkkopankissa

Kurssin voit maksaa turvallisesti verkkopankkimaksuna, osamaksulla tai laskulla. Kurssilla ei ole peruutusoikeutta, koska kurssimateriaalit on heti käytössäsi.

Mikäli haluat maksaa kurssin kahdessa erässä, ota yhteyttä Sariin, jolloin saat laskut sähköpostilla.

Voit ostaa kurssin myös lahjaksi. Ota silloin yhteyttä Sariin tästä.

Puutarhaterveisin Sari

Sari Weckström /Puutarha Studio
suunnitteluhortonomi, kouluttaja