Pensasaidat tuuheaksi

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
54,00 €
Aloita

Tuuhea ja tiivis pensasaita antaa parhaan näkösuojan. Silloin aita on peittävä ja se vaimentaa myös ääntä paremmin. Tällä kurssilla on selkeät ja käytännönläheiset ohjeet, miten saat pensasaidasta tuuhean. Sekä miten se myös pysyy tuuheana ja peittävänä.

Jos et tiedä, mitä tehdä harvalle pensasaidallesi, löydät kurssilta siihenkin hyvät ohjeet. Joskus aidan saa hoidettua tuuheaksi ja jossain tilanteissa ainoa vaihtoehto on aidan uusiminen. Näistä lisää kurssimateriaaleissa.

Uusi aita heti hyvään kasvuun

Jos olet istuttamassa tai sinulla on jo uusi pensasaita, saat sen heti lähtemään hyvään ja tuuheaan kasvuun kurssin ohjeilla. Silloin aitaasi on jatkossa helpompi hoitaa, kun se on alusta asti hyvässä kasvussa.

Usein uuden pensasaidan heikko kasvu voi johtua jostain pienestä asiasta istutuksessa tai alkuhoidossa. Voit siis tarkistaa kurssin materiaaleista, että osaat tehdä kaiken parhaalla tavalla, jotta aita lähtee heti hyvään kasvuun. Näin saat pensasaitasi kasvamaan nopeimmin näkösuojaksi.

Pensasaitojen leikkaaminen muotoon

Oli sinulla sitten tuija- tai aronia-aita tai jokin muu pensasaita, saat sen pysymään tiiviinä näkösuojana leikkaamalla sitä muotoon. Muotoon leikkaaminen tarkoittaa sitä, että pensasaitaa leikataan hieman sivuilta ja ehkä päältä.

Miten se kannattaa tehdä, että leikkaaminen olisi helppoa ja aidasta tulisi hyvä näkösuoja? Löydät siihen selkeät ohjeet kurssilta. Kun sinulla on hyvät käytännönläheiset ohjeet, muuttuu leikkaaminen heti mukavammaksi pihahommaksi. Silloin tiedät mitä ja miten leikkaaminen tehdään ja et enää koe epävarmuutta tai tuskastumista leikkaamisesta.

Aidasta tulee kaunis ja tiiviskasvuinen – näet heti upean tuloksen ja koet onnistumisen iloa!

Orapihlaja-aita helppo leikata

Jos orapihlaja-aidan leikkaaminen tuntuu vaikealta tai hankalalta, kurssilta löydät ohjeet, miten leikkaaminen muuttuu helpommaksi. Moni on jopa turhaan poistanut orapihlaja-aidat, sillä oikealla leikkaustavalla niiden leikkaamisen ongelmat poistuvat kokonaan. Silloin sen piikkisyyskään ei ole ongelma. Orapihlaja-aita on yksi tuuheimmista ja pitkäikäisimmistä pensasaidoista, joka viihtyy myös kuivemmalla paikalla.

Kapea ja vähän tilaa vievä pensasaita

Kun pensasaidalle on vain vähän tilaa pihalla, se täytyy silloin olla kapea. Tällöin ainoa vaihtoehto on muotoon leikattu pensasaita. Se voi olla raja-aitana tai suojaamassa kompostia katseilta. Nykyään kun tontit pienenee ja rakentaminen tiivistyy, muotoon leikatut pensasaidat ovat tulleet trendikkäiksi. Niillä saa myös kivasti luotua muotoja pihasuunnittelussa. Ja onhan muotoon leikatut pensasaidat myös kauniita ja helppohoitoisiakin, kun osaa niiden leikkaamisen.

Mitä tehdä vanhalle harvalle pensasaidalle?

Tähänkin löydät kurssilta vastauksia. Vanha pensasaita voi olla eri syistä muuttunut harvaksi ja se ei enää anna näkösuojaa. Riippuu paljon siitä, mikä on syynä aidan heikkoon kasvuun, mitä aidalle kannattaa tehdä. Joskus, vaikkakin harvemmin, ainoa vaihtoehto on aidan uusiminen. Usein aidan saa takaisin tuuheaksi hoitotoimilla.

Oikea leikkausaika

Mikäli haluat hyvännäköisen havuaidan tai lehtipensasaidan, leikkaa niitä vain parhaana leikkausajakohtana. Silloin ne kasvavat hyvin ja aita pysyy tuuheana. Sillä jos leikkaat pensaita niille huonoon aikaan, pensasaita voi vähitellen muuttua heikkokasvuiseksi tai saada jopa talvivaurioita.

Oikea leikkausaika helpottaa myös aidan leikkaamista, monellakin tavalla.

Tieto koottuna lyhyiksi videoiksi

Kurssilla on kätevästi koottuna kaikki tärkein tieto aidan leikkaamiseen ja muuhun hoitoon. Sinun ei tarvitse etsiä niitä sirpaletietoina sieltä täältä ja vältät samalla väärän tai vanhan tiedon. Kurssilla kaikki ohjeet ja tiedot on lyhyinä videoina, jolloin löydät etsimäsi nopeasti. Voit myös palata kurssin tietoihin tulevinakin vuosina, kun pensasaidan leikkausaika lähestyy.

Kurssi on käytössäsi pitkään

Kaikki kurssin materiaalit on katsottavissasi heti ja voit edetä kurssia omaan tahtiin ja itsellesi sopivimpana aikana. Kurssi on käytössäsi toistaiseksi eli voit rauhassa käydä kurssin materiaaleja läpi, ihan missä järjestyksessä tahansa. Voit palata niihin myöhemmin uudelleen, vaikka kuinka monta kertaa.

Kurssi toimii älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Tai voit kuunnella materiaalit podcastin tapaan, sillä niissä on myös ääni. Kurssi sisältää siis videoita.

Kouluttajana suunnitteluhortonomi

Kurssin kouluttaja olen minä, Sari Weckström. Olen suunnitteluhortonomi ja kouluttanut puutarhaharrastajia jo yli 20 vuotta.

Työkseni olen tehnyt pihasuunnitelmia yksityispihoihin ja taloyhtiöpihoihin. Olen myös hoitanut yrityksen piha-alueita ja niiden pensasaitoja. Monesti kun minut on pyydetty neuvontakäynnille, yksi yleisimpiä ongelmakohtia pihoilla on ollut pensasaidat ja niihin liittyvät haasteet. Joten sykäys tälle kurssille on osin juuri neuvontakäynneillä käydyt keskustelut.

Maksat turvallisesti verkkopankissa

Kurssin voit maksaa turvallisesti verkkopankkimaksuna, osamaksulla tai laskulla. Tuttuun tapaan verkkokurssilla ei ole peruutusoikeutta, koska kaikki materiaalit on heti käytössäsi. Kurssin hinta sisältää 24%alv.

Kurssin voit ostaa myös lahjaksi

Tämä kurssi on hyvä lahjaidea pensasaidan leikkaajalle, varsinkin jos hän tuskailee aidan leikkaamista. Toki tämä sopii niillekin, jotka vasta miettivät oman pihan laittoa ja pensasaidan valintaa.

Kun haluat ostaa kurssin lahjaksi, ota silloin yhteyttä Sariin tästä. Saat vastausviestinä laskun kurssista ja kun maksu näkyy tilillämme, lähetän 100% alennuskoodin kurssiin. Lahjan saaja voi sitten alennuskoodilla “ostaa” kurssin kurssialustalta.

Puutarhaterveisin Sari

Sari Weckström /Puutarha Studio
suunnitteluhortonomi, kouluttaja